ca sarea in bucate

de paula cristea

ce gatim astazi? cine nu si-a pus aceasta intrebare macar o data? Cei mai multi dintre noi suntem foarte ocupati si credem ca nu ne mai ramane timp si pentru gatit. E foarte usor sa te pierzi intre goana dupa bani, obligatiile de serviciu, timpul pierdut in trafic, facturi de platit, cumparaturi, sedinte cu parintii, spalat, calcat, curatenie... Si totusi, noi ce mancam azi?

"sunt o mare nebunie retetele tale. negresit trebuie sa ma apuc sa incerc si eu cateva." - Claudia Popescu, Caracal

ca sarea in bucate

de paula cristea

Dintotdeauna am fost pasionata de arta culinara, in special de bunataturile pregatite la cuptor, picante, savuroase, bogate, aromate, de prajiturile fine, cremoase, texturate, de ingredientele naturale, proaspete, organice, de culori, de arome, de forme, de texturi si senzatii. in bucatarie imbin atentia, organizarea si precizia cu bucuria, nerabdarea, ceea ce-mi da o stare de armonie si fericire.

"Am vazut pe pagina ta niste torturi perfecte, mai ceva ca la cofetarie! Cred ca sunt bestiale!" - Mihaela Bunea, Suceava

ca sarea in bucate

de paula cristea

Mereu a existat pasiunea, bucuria cand vedeam produsul final reusit, satisfactia cand vedeam placerea gustului pe chipurile celor apropiati. Gasesc in a gati o intreaga lume, fiecare preparat e un proces complex, de la alegerea retetei, a ingredientelor, la gestionarea cantitatilor, la acea atingere de creativitate care face ca un preparat sa nu fie niciodata la fel.

"Felicitari pentru retetele postate. Am sa probez cateva pentru ca imi place foarte mult cum le-ai prezintat" - Anisoara Nadlac, Constanta

ca sarea in bucate

de paula cristea

A gati pentru cei dragi este un act de dragoste pura. Toti suntem constienti ca sanatatea este bunul cel mai de pret. Se spune, pe buna dreptate, ca suntem ceea ce mancam. De aceea este foarte important sa ne hranim cat mai natural. Cat mai sanatos. Sa ne straduim sa gatim mancare de casa, prajituri de casa, sa-i convingem pe copiii nostri ca un desert de casa e mult mai bun.

"ce minunatii pufoase si delicioase! Imi ploua in gura, cum se mai spune! Sunt numai bune de servit!" - Angela Dumitru, Brasov

ca sarea in bucate

de paula cristea

Ma numesc Paula si voi incerca sa va prezint cat mai bine si mai frumos realizarile mele culinare, pe care le-am imprumutat sau incercat in bucataria proprie. Va astept comentariile pe pagina mea de Facebook unde, daca va place ceva, va rog sa dati un like, share sau comment. daca nu, nu. simplu! Vizionare placuta si spor la tot ceea ce va doriti sa realizati.

"Felicitari Paula! Am de gand sa incerc cateva dintre realizarile tale, arata nemaipomenit" - Felicia Iacob, Bistrita






ca sarea in bucate



de paula cristea



Ma numesc Paula si voi incerca sa va prezint cat mai bine si mai frumos realizarile mele culinare, pe care le-am imprumutat sau incercat in bucataria proprie. Va astept comentariile pe pagina mea de Facebook unde, daca va place ceva, va rog sa dati un like, share sau comment. daca nu, nu. simplu! Vizionare placuta si spor la tot ceea ce va doriti sa realizati.




bun venit!

In primul rand vreau sa multumesc tuturor celor care mi-au apreciat pagina, dar si celor ce nu m-au apreciat si m-au criticat ca nu divulg sursa retetelor, astfel insusindu-mi creatiile altora.

Nu am pretentia si nici nu vreau sa fiu etichetata ca autoare a vreunei retete. Ma mandresc cu ceea ce fac eu mai ales cand pot sa aduc imbunatatiri unei retetei originale si imi iese ceva poate chiar mai bun si mai aspectuos decat originalul.

asadar, bun venit pe site-ul meu, gandit si realizat de sotul meu. sunt incantata de a aduce on-line aceasta pagina, pentru a impartasi cele mai bune realizari ale mele, pe unele sper ca veti gasi chiar impresionante.

ultimele postari

ce stiu sa fac?

de fel, sunt o mare pofticioasa, insa dincolo de pofta este curiozitatea si satifactia obtinerii unui preparat care sa placa si sa fie savurat cu placere de catre cei dragi si nu numai. Astfel, am descoperit ca imi place extrem de mult sa gatesc si sa diversific gusturile, culorile si formele culinare, evident.

torturi


tortul este un produs fin de cofetarie, format din unul sau mai multe blaturi inmuiate in crema sau sirop. partea superioara a tortului este, de obicei, decorata cu crema de glazura si/sau fructe.

prajituri


Prajiturile moderne, in special cele cu mai multe straturi, contin de obicei o combinatie de faina, zahar, oua si unt sau ulei, toate amestecate cu lapte sau afanatori si alte ingrediente aromate.

patiserie


Francezii au un adevarat cult al produselor de patiserie din care am savurat cu totii. Ca sa fac minunatele croissante si tarte cu gust ca la Paris merg pe mana ingredientelor de calitate.

aperitive


Scopul aperitivelor, ca niste mici gustari, este de a stimula apetitul invitatilor la o masa festiva, printr-o feerie de gusturi, arome si culori, mai ales pana la venirea tuturor invitatilor.

pentru acasa

realizarile mele

cateva retete

FLOARE CU NUTELA

Ingrediente: 500g de faina, 300ml de lapte, 200g de Nutella, 2 linguri de zahar pudra, 2 galbenusuri, 50g de unt, o esenta de vanilie, 10g de drojdie uscata, un praf de sare.

paula
  • In putin lapte cald punem drojdia, zaharul si putina faina, se dizolva toate ingredientele. Lasati amesteul 15 minute sa se activeze drojdia.
  • Intr-un castron se combina faina cu maiaua, se adauga galbenusurile,untul, vanilia, praful de sare si se framanta adaugand putin cate putin din laptele ramas timp 5-10 minute.
  • Se lasa la crescut aproximativ 40 minute. Alautul crescut se framanta 1 minut si se imparte in 4 parti egale.
  • Fiecare bucata de aluat (din cele 4) se intinde cu sucitorul, dandu-i o forma rotunda cu grosimea de 2-3 mm diametru de 25-25,5 cm.
  • Se pune prima foaie de aluat pe hartia de copt si se unge cu nutella, se pune peste a doua foaie - nutella - a treia foaie - nutella - ultima foaie.
  • Pentru o forma perfect rotunda: punem o farfurie peste cele 4 foi unse cu ciocolata si taiem in jurul ei un cerc perfect.
  • In mijlocul stratului de foi se pune un pahar cu gura in jos fara sa apasam; de la baza paharului se taie triunghiuri egale (am taiat foaia in 4, taind doar pana la pahar, apoi fiecare parte in doua si inca in doua... obtinand 12 triunghiuri)
  • Se prind cate 2 triunghiuri la baza si se rasucesc spre exterior de 2 ori. Se unesc capetele lor interioare (de la baza) iar cele exterioare (de la baza) se indoaie putin sub aluat. Se procedeaza indentic cu restul triunghiurilor. Se lasa la crescut.
  • Se unge cu albus. Se coace la 175 grade aproximativ 15-20 minute.

PICATURI DE ROUA

INGREDIENTE BLAT: 1 kg mere, 4 lg zahar, 50 g unt; CREMA: 1 L lapte, 3 galbenusuri, 3 plicuri budinca de vanilie, 3 lg zahar; BEZEA: 3 albusuri 3 lg zahar.

paula
  • O tava 35/25 cm se unge cu unt. Merele se curata, se taie felii subtiri si se asaza in tava.
  • Se presara cele 4 linguri de zahar peste ele si se dau la cuptor preincalzit la 180 grade, 30 minute.
  • Cat merele stau la cuptor, se prepara crema. Cele doua galbenusuri se mixeaza cu lingurile de zahar.
  • Praful de budinca se dilueaza cu o cana de lapte rece. Restul de lapte se infierbanta si se toarna peste praful de budinca diluat.
  • Se amesteca si galbenusurile mixate, se pune pe foc sa dea cateva clocote, pana se obtine o crema mai groasa.
  • Dupa 30 minute se scoate tava cu merele si se toarna budinca fierbinte. Se mai da la cuptor 10 minute.
  • Intre timp se pregateste bezeaua. Albusurile cu zaharul se bat pana stau "mot" Dupa cele 10 minute, se scoate tava si se pune peste budinca bezeaua.
  • Se mai da la cuptor pentru 10 minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca bine si se taie rece. Preferabil, dupa ce s-a racit, sa se mai tina la frigider o ora inainte de a se taia.

Prajitura Noire

Ingrediente: 150 gr margarina, 200 gr biscuiti de cacao, 200 gr ciocolata amaruie, 2 linguri coniac sau o esenta cafea, 250 ml frisca lichida, 20 gr gelatina; Glazura de ciocolata: 50 gr ciocolata, 50 ml frisca.

paula
  • Preparam "Glazura de ciocolata" Ciocolata se pune pe foc impreuna cu frisca Se amesteca pe foc pana devine un amestec omogen. Continuam cu reteta de baza...
  • Biscuitii se dau prin masina de tocat sau se strivesc cu sucitorul, apoi se amesteca cu 75 g margarina topita. intr-o tava de cozonac tapetata cu folie alimentara se pun biscuitii amestecati cu margarina.
  • Se uniformizeaza si se taseaza foarte bine cu ajutorul unei linguri, apoi se da tava la rece. Ciocolata se topeste pe baie de apa. Se raceste usor si se adauga frisca si coniacul (sau esenta de cafea)
  • Se omogenizeaza bine apoi se bate totul cu mixerul. Se adauga si restul de 75 g margarina si se mixeaza foarte bine. Gelatina se pune la inmuiat conform instructiunilor de pe ambalaj. Se topeste apoi pe baie de apa.
  • Se adauga peste crema de ciocolata si se omogenizeaza. Amestecul se pune in tava peste biscuiti. Se da la rece pentru 3-4 ore, dupa care de rastoarna pe un platou si se desprinde, cu grija folia.
  • Deasupra se toarna glazura si se orneaza cu fulgi de ciocolata, cu capsuni, visine (sau ce va place), apoi se da la rece pana se intareste glazura.

Bulgari de Zapada

INGREDIENTE: Blat: 8 oua, 10 linguri zahar 12 linguri faina, 8 linguri apa fierbinte, 1/2 plic praf de copt; Crema: 500 ml lapte, 3 plicuri zahar vanilat (sau esenta de vanilie), 6 linguri faina, 200 gr zahar, 250 gr unt (sau Rama la pachet); pentru ornat: 2 plicuri Nuca cocos, ciocolata de menaj pentru glazura.

paula
  • Blat: Cele 8 galbenusuri impreuna cu 10 linguri de zahar si 8 linguri de apa fierbinte se mixeaza pana devine spuma.
  • Separat batem albusurile de la cele 8 oua, spuma cu un praf de sare. Amestecam cu grija albusul batut cu galbenusurile spumate.
  • In cele 12 linguri de faina adaugam si 1/2 de plic praf de copt apoi treptat o adaugam peste compozitia de mai sus amestecand usor de jos in sus pana se incorporeaza faina.
  • Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptorul deja preincalzit pana aceasta este coapta (facem proba scobitorii).
  • Dupa ce blatul de piscot e copt il scoatem si il rasturnam pe un prosop curat unde il vom lasa sa raceasca complet , dupa care il vom taia in doua.
  • Atat din partea de sus cat si din partea de jos al piscotului vom decupa cu un paharel cerculete, in asa fel incat sa fie egale la numar.
  • crema: Intr-o cratita punem 6 linguri faina, 200 gr zahar si treptat adaugam si cei 500 ml lapte rece.
  • Amestecam sa nu faca gogoloase si apoi punem compozitia la fiert pana aceasta se ingroasa.
  • Se ia de pe foc si se lasa la racit apoi adaugam la ea cei 250 gr unt, 3 plicuri zahar vanilat si spumam compozitia pana devine omogena.
  • Asamblare: De acum avem cerculetele decupate si crema e gata pregatita. Luam cate 2 cerculete si o parte o ungem cu crema.
  • Cealalta parte o punem peste partea unsa si le lipim. Pe exterior o ungem din nou cu crema avand grija capetele sa nu le manjim si o tavalim prin cocos.
  • Astfel obtinem bulgarasii de zapada. Ii asezam pe un platou si deasupra o glazuram cu ciocolata de menaj topita avand grija ca aceasta sa nu se prelinga.

PRAJITURA CARPATI

FOI PRAJITURA: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, esenta de vanilie; CREMA: 2 oua, 200gr zahar, 250gr margarina, 50gr cacao, 2 linguri apa, esenta de rom; GLAZURA: 200gr ciocolata amaruie, 70ml frisca, 20gr unt.

paula
  • MOD DE PREPARARE FOI: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri de zahar. Galbenusurile se bat si ele spuma cu restul de zahar si esenta de vanilie. Galbenusurile spuma se adauga peste albusurile spuma si se amesteca usor cu paleta de jos in sus.
  • Se adauga faina si se amesteca usor de jos in sus pana la omogenizare. Din compozitia obtinuta se coc doua foi in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Foile se coc la 175 grade timp de 15 minute.
  • MOD DE PREPARARE CREMA: Ouale, apa si zaharul se pun la bain marie, amestecand continuu cu mixerul. Se mixeaza la bain marie pana cand compozitia se ingroasa. Vasul se ia de pe foc, se adauga cacao, se mixeaza, dupa care se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga margarina si se mixeaza pana la omogenizare. Se adauga esenta de rom.
  • MOD DE PREPARARE GLAZURA: Ciocolata, frisca si untul se amesteca pe foc, pana ce se topeste ciocolata, fara insa a fierbe.
  • CONTINUAM CU FOILE: Foile se taie in trei parti egale. Se ung foile cu crema, impartind crema in parti egale. Prajitura in acest stadiu se baga la rece in frigider sau chiar in congelator. Dupa ce crema s-a intarit, se taie in patrate.
  • Fiecare bucata se intoarce pe una din laturi si se taie pe diagonala. Cele doua bucati rezultate se unesc cu crema pe partea neunsa. Prajitura se glazureaza si se da la rece (se poate baga chiar si la congelator), dupa care se portioneaza.

Prajitura zebra

Ingrediente: 600 gr visine, 8 + 3 albusuri (cca. 350gr), 300gr zahar, 250gr faina, 150ml ulei, 100gr iaurt, 50gr cacao (cca. 2 linguri cu varf), 100gr ciocolata, 2 plicuri zahar vanilat, un praf de sare, ciocolata rasa pentru decor.

paula
  • Se spala visinele, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita. Se pregateste tava pentru copt care se tapeteaza fie cu hartie de copt, fie clasic (se unge cu grasime si se presara faina).
  • Tava mea a avut dimensiunile 20/30 cm. Cu ajutorul mixerului se bat bine 8 albusuri presarate cu un praf de sare. Cand bezeaua este tare se adauga treptat 200 gr. zahar amestecat cu zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana ce zaharul s-a topit si bezeaua devine sticloasa.
  • Peste spuma de albusuri se adauga treptat uleiul, apoi iaurtul, mixand in continuare pana ce acestea se incorporeaza in compozitie. Se adauga treptat 200 gr. de faina cernuta si se amesteca incet, cu miscari circulare cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn pana rezulta un aluat omogen.
  • in acest moment se imparte aluatul in doua parti aproximativ egale, punandu-se in vase/boluri separate. intr-un vas se adauga pudra de cacao, iar in celalalt se adauga restul (50 gr) de faina cernuta, dupa care fiecare din cele doua compozitii se omogenizeaza incet cu ajutorul unei spatule.
  • Peste compozitia alba se presara 3/4 din ciocolata taiata marunt care se amesteca in compozitie. Restul de ciocolata se pastreaza pentru decor. Se aprinde cuptorul si se regleaza temperatura la 180 grade C.
  • in acest moment, cu rabdare, se toarna aluatul in tava astfel: se ia cate o lingura pe rand din cele doua compozitii si se toarna alternand incepand aproximativ din mijlocul tavii, o lingura de aluat "alb", peste acesta se pune o lingura de aluat cu cacao, iar o lingura de aluat "alb" peste cel colorat... si tot asa se continua pana se termina ambele compozitii.
  • Pentru fiecare culoare vor rezulta "cercuri" concentrice, in centrul carora se va turna urmatoarea lingura de compozitie, alternand culorile, rezultand astfel acel model de "zebra". Daca se foloseste o tava circulara, cercurile alternante alb/ciocolata vor fi evidente.
  • Dupa ce s-a turnat aluatul in tava, se aseaza visinele scurse si se baga tava in cuptorul incins unde se lasa la copt cca. 30 minute (depinde de cuptor) sau pana cand prajitura este coapta pe trei sferturi.
  • intre timp se bat spuma tare celelalte trei albusuri cu un praf de sare, se presara treptat restul de zahar ramas (100 gr) si se mixeaza in continuare pana cand rezulta o bezea ferma si sticloasa.
  • Dupa cel 30 minute, se scoate tava cu prajitura din cuptor si se intinde deasupra bezeaua, cat se poate de uniform. Se reintroduce tava in cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand prajitura este coapta, iar bezeaua s-a rumenit usor.
  • Dupa 6-7 minute, eu am redus temperatura cuptorului la 160 grade C si am mai lasat prajitura cam tot atatea minute. Cand este gata, prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava. Cand s-a racit, se rade deasupra ciocolata ramasa si prajitura se taie portionandu-se dupa preferinta.

CHEC MARMORAT

Ingrediente: 4-5 oua, 200g faina, 200g zahar, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri cacao, 4 linguri ulei, 2 pliculete zahar vanilat, 1 praf de sare.

paula
  • Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat si zaharul tos, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare.
  • Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza si se toarna peste albusurile batute, amestecand de jos in sus cu o spatula.
  • Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, lingura cu lingura amestecand tot cu spatula cu miscari largi de jos in sus, pentru a nu scoate aerul din albusuri.
  • Impartim compozitia formata in doua si intr-una din ele punem cacaoa pe care am amestecat-o cu 2-3 linguri de apa calda. Tapetam o tava mare de cozonac cu hartie de copt si incepem sa formam checul.
  • Punem in tava o lingura din compozitia alba si peste o lingura din compozitia cu cacao, iar o lingura din compozita alba si alta din compozitia de cacao pana terminam ambele compozitii.
  • Dam checul la cuptor, la foc mediu pentru 30-40 de minute, pana ce checul e bine copt. Se face testul cu scobitoarea.

SAVARINE

Ingrediente: (pt 6 bucati) pentru aluat - 250 gr faina, 150 ml lapte, 30 ml ulei, 2 oua, 3,5gr drojdie uscata, 1 lingura zahar, 1 praf sare; pentru sirop - 400ml apa, 150gr zahar, 1 esenta rom; pentru topping - 400ml frisca lichida, 200gr jeleu visine.

paula
  • Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia.
  • Omogenizam. Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat. Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor.
  • Scoatem din forme si le lasam sa se raceasca. Taiem partea crescuta de deasupra ca sa poata sta drepte savarinele. Fierbem apa cu zaharul, o dam deoparte si adaugam romul. Lasam sa se raceasca.
  • Intoarcem savarinele cu fundul in sus si taiem cate un capacel, dar nu de tot. Insiropam bine savarinele una cate una. Le punem la scurs pe un gratar.
  • Batem frisca cu intaritorul pana devine ferma. Umplem savarinele cu frisca.
  • Pentru topping eu am avut niste sirop de capsuni pe care l-am dat in cateva clocote pana a devanit ca un jeleu si am decorat savarinele.

AMANDINE

INGREDIENTE: Blat - 6 oua, 170gr zahar, 3 linguri apa, 3 linguri ulei, 3 linguri cacao, 8 linguri faina, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare; Sirop - 250-300ml apa, 6 linguri zahar, 4 linguri cappuccino clasic, 1 sticluta esenta de rom; Crema - 400gr unt 82% grasime (unt nesarat), 170gr zahar pudra, 2 galbenusuri, 3 linguri cacao, 1 sticluta esenta de rom; Glazura - 100ml apa, 100gr zahar, 200gr ciocolata neagra; Pentru ornat - 3 linguri din crema.

paula
  • Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul adaugand, in timp ce mixam, apa. Urmeaza apoi galbenusurile si uleiul si mixam din nou. La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Incorporam cu grija si miscari usoara ca sa nu se lase spuma. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (aprox 24/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. Scoatem blatul din cuptor si dupa ce s-a racit il taiem in doua.
  • Cat timp se coace blatul putem pregati siropul. Intr-o craticioara punem la fiert: apa, zaharul si cappuccino aprox 5 min, iar la final se adauga esenta de rom. Lasam la racit.
  • Crema: Untul (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul pudra. Se mixeaza pana se dizolva zaharul, dupa care se adauga galbenusurile pe rand si cacaoa si esenta de rom apoi continuam sa mixam pana obtinem o crema fina si spumoasa.
  • Asamblare: Asezam pe un platou prima jumatate de blat o insiropam cu jumatate din sirop. Ungem blatul cu crema (punand deoparte trei linguri), nivelam cu un cutit apoi asezam cealalta jumatate de blat deasupra pe care la fel o insiropam cu cantitatea de sirop ramasa.
  • Punem prajitura la rece timp de 2-3 ore. Scoatem din frigider si portionam in bucati. Pregatim glazura in felul urmator: punem apa cu zaharul la fiert timp de aprox 5 minute. Luam de pe foc si adugam ciocolata facuta bucatele.
  • Cu o lingura luam din glazura si punem peste fiecare patrat de prajitura. Daca se intareste in timp ce ornam mai punem putin vasul deasupra focului insa nu direct pe foc (sau pe baie de aburi) Ornam cu crema oprita (cele trei linguri) Dam din nou prajitura la frigider pana se intareste glazura.

TIRAMISU LA PAHAR

INGREDIENTE: 2 oua, 200ml cafea, Praf sare, 2 plicuri zahar vanilat, 200grame frisca naturala, 16 piscoturi, 200gr mascarpone, 100gr zahar, Whisky, Cacao sau ciocolata pentru ornat.

paula
  • in primul rand alegi niste pahare potrivite in care se va afla prajitura, dupa care faci cafeaua si o lasi sa se raceasca. in continuare separi galbenusurile de albusuri, dupa care, cu ajutorul unei furculite vei amesteca cu putin praf de sare si zaharul vanilat galbenusurile.
  • Cand incep sa se omogenizeze, poti apela la un mixer si sa le amesteci in continuare. in toata compozitia adaugi si crema de mascarpone si frisca naturala. Mixezi pana cand toata combinatia devine omogena.
  • Albusurile le vei mixa separat, dupa care torni spuma in compozitia mentionata mai sus si amesteci cu o spatula, cu miscari de sus in jos.
  • Piscoturile le vei taia in asa fel incat se se potriveasca in pahar, dupa care le inmoi in cafea, dar nu foarte tare.
  • Acum incepi sa aranjezi ingredientele in pahar, incepand cu cate un strat de piscoturi inmuiate in cafea, dupa care un strat de crema si continui tot asa pana la varful paharului.
  • Ornezi cu ciocolata rasa sau cacao si pui paharele la frigider pentru aproximativ 2 ore, dupa care Tiramisu poate fi servit.

pentru doritori

Imaginati-va ca aveti in fata o prajitura care arata intr-un mare fel. O combinatie ispititoare intre ciocolata, nuci, crema de cacao si frisca, la care va uitati inghitind in sec, in timp ce vi se povesteste pe scurt reteta. Aflati ca e facuta in casa, ca in ea se gasesc trei tipuri de creme, fiecare pregatit in alt fel si este de o pufosenie teribila, moment in care spuneti, uitandu-va rugator, "putem sa o si gustam?"

tort

Torturi

150-200 lei

Ingredientele nu sunt incluse in pret, 3,5 / 4kg, timp de realizare 2 zile, predare personala in Bucuresti.

prajitura

Prajituri

50-100 lei

Ingredientele nu sunt incluse in pret, tava cu 10-14 buc., timp de realizare 2 zile, predare personala in Bucuresti.

aperitive

Patiserie

100-150 lei

Ingredientele nu sunt incluse in pret, platou 250-500g, timp de realizare 2 zile, predare personala in Bucuresti.

Copyright © 2013- Paula & Răzvan Cristea. All rights reserved.

All materials contained on this site are protected by Romanian and International copyright laws and may not be reproduced, distributed, transmitted, displayed, published or broadcast without the prior written permission of the owner. You may not alter or remove any trademark, copyright or other notice from copies of the content. Text, photos, images, graphics, audio and/or video material found on this site, unless otherwise noted, shall not be published, broadcast, rewritten for broadcast or publication or redistributed directly or indirectly in any medium. Neither these materials nor any portion thereof may be stored in a computer, database, or other device except for personal and non-commercial use.

Razvan Cristea Web Cluster